top of page

FORBRYDELSE OG STRAF

Straf er en central byggesten for den måde, vores samfund fungerer på.

Men ved du egentlig, hvorfor vi straffer?

Og hvorfor vi straffer på den måde, som vi gør? 

Forbrydelse og straf er udviklet i samarbejde med den rets- og kriminalpolitiske tænketank Forsete, støttet af Undervisningsministeriets udlodningsmidler og Dreyers Fond.

Se mere på projektets hjemmeside

 

arrow-27315_960_720.png
1. Straffens udvikling

 

Vores straffepraksis har ændret sig gevaldigt over de seneste 500 år! Ikke desto mindre er der alligevel et par overraskende levn fra fortiden i den måde, vi straffer på i dag. 

”Straffens udvikling” undersøger straffens forunderlige historie, og er den første film i serien ”Forbrydelse og straf”. 

2. Straffens formål

At straffe er bevidst at påføre lidelse og ubehag. Derfor er det afgørende, at vi hele tiden overvejer og diskuterer, hvorfor og hvordan vi skal straffe. 

 

”Straffens formål” diskuterer, om og hvordan man kan retfærdiggøre straf som fænomen, og det er den anden film i serien ”Forbrydelse og straf”.

3. Straf i dag (2015)

Ved du egentlig, hvordan man i dag kan blive straffet? Og hvorfor fængsler stadig er en uundgåelig del af den måde, vi har indrettet vores straffesystem på?

 

”Straf i dag” udlægger først og fremmest Kriminalforsorgens arbejde, og er den tredje film i serien ”Forbrydelse og straf”.

4. Straffens udfordringer

Det er ikke uden konsekvenser for samfundet, at vi straffer på den måde, som vi gør. For hvordan sikrer vi bedst, at færrest mulige mennesker ender tilbage bag tremmer efter endt afsoning?

”Straffens udfordringer og alternativer” er den fjerde film i serien ”Forbrydelse og straf”.

bottom of page